IMG 2031

 

De laatste jaren komen meer en meer kinderen met de fiets naar school.

Dit juichen we toe en daarom spaarden we voor een extra fietsenstalling.

Net voor de kerstvakantie werd deze geplaatst.

Nu staan eindelijk alle fietsen onder een afdak !

De provincie Antwerpen  steunt onze investering en subsidieert  € 5 000 ; waarvoor onze welgemeende dank !

Als school blijven we fietsvaardigheden oefenen en starten de wieltjesdagen en dolle fietsdagen

na de Paasvakantie terug.

 
IMG 2029IMG 2027
 
 
 

Klavertje Vier-sel bekroond met  “Verkeer op School”-medaille

 

Onze school werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een zilveren Verkeer op School-medaille. We kregen deze bekroning voor onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

 

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en het Grote Voetgangersexamen), trappen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en het Grote Fietsexamen), de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.

Digitale schoolpoortmedaille Zilver 2017

 

unnamed

Klavertje Vier-sel werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een zilveren Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver, Goud en het Grote Voetgangersexamen), trappen (Fietsbrevetten Brons, Zilver, Goud en het Grote Fietsexamen), de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen.

Zo zie je maar : We zijn goed bezig !

Mie Strap en Fien het racemachien

 

 

 

 

Helm Op Fluo Top is weer van start gegaan!

De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie 2016-2017. 

 
fluo
 

Afgelopen schooljaar hebben we samen met VSV ( Vlaamse Stichting Verkeerskunde) gewerkt aan verkeer op school .

Omdat we goed bezig zijn werden we beloond met een bronzen medaille .

 

medailleverkeer

 

Verkeer op onze school


Kinderen leren hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen in het verkeer ….

Kinderen leren wat de vele gevaren kunnen zijn in het verkeer …

Kinderen leren zichtbaar te zijn in het verkeer …

Kinderen leren verkeersregels toepassen …

 

Heel belangrijk vinden wij dat!

Een les voor het leven!

 * De kleutertjes gaan vaak op wandeling en oefenen regelmatig hun fietsvaardigheden tijdens de wieltjesdagen.

* De kinderen van de lagere school hebben hun dolle verkeersdagen . Eerst wordt er op de speelplaats geoefend en later ook op straat .

* In september houden we elk jaar een Strapdag . Op de verkeersvrije straat kunnen we voluit oefenen. Ook een bus evacuatie en het controleren van onze eigen fietsen staat op het programma. We zijn heel de dag bezig met stap- en trapoefeningen . 

* Verder doet het 4de leerjaar mee aan het grote voetgangersexamen , het 5de leerjaar aan het grote verkeersexamen en het 6de leerjaar aan het grote fietsexamen .

* De 3de graad krijgt jaarlijks les van de politie over de dode hoek .

* En natuurlijk is er ook de fluo-actie die vanaf dit jaar ’ helm op fluo top’ heet . Hier leren we de kinderen het belang van zichtbaar te zijn in het verkeer en het nut van de fietshelm.

* Ook ‘Sam de slang’ is elk jaar van de partij . We proberen dan om te voet of met de fiets naar school te komen .

* Tijdens uitstappen leren we over de verkeersborden , een rond punt enz. .

GVBS Klavertje Viersel   -   Veerstraat 59   -   Viersel   -   034857398